Veganætter

Fra nyhederne

Sådan kan et løbebånd hjælpe din træning

stopur
aa22

Noget af det mest appellerende ved det at løbe er, at det kan blive gjort udendørs. At løbe udendørs får det til at føles som om tiden går hurtigere, udsætter dig for frisk luft og gør dig til ét med naturen. Med alle disse fordele, kan man undre sig over, hvorfor nogen nogensinde ville bruge et løbebånd. Dog har løbebåndet den fordel, at det kan blive brugt uanset vejret og tillader dig at brugerdefinere din fart og hældning for at få lige præcist den træningssession, du ønsker. På den måde kan du lettere blive klar til udendørseventyr efter en lang kold vinter.

silhuet

Egenskaber ved løbebåndet

Løbebånd er stationære cardiomaskiner, som du kan gå, jogge eller løbe på indendørs. De har for det meste justerbare hastigheder og hældning, sådan at du kan variere din træning og tillader dig at simulere det at løbe op ad en bakke. De fleste kommercielle løbebånd tillader dig at gå så hurtigt som omkring 20 km/t med en hældning på 10 % eller mere. Hjemmemodeller varierer med henhold til pris. Lettere, manuelle løbebånd er generelt billigere end tunge, motordrevne versioner.

Anvendelser

Løbebånd bruges ofte af personer, der er dedikeret til deres løbetræning, men som er ude af stand til at gå ud, hvad enten det er på grund af for høj varme eller kulde. Bor du i et storbymiljø, kan det også være, at udendørsløb ikke er så ideelt på grund af trafik og luftkvalitet. Ydermere kan løbebånd hjælpe dig med at simulere specifikke løberuter. For eksempel, hvis du bor i et fladt område, men skal race igennem et bakkerigt område kan et løbebånd hjælpe dig.

 forberedt

Disse fordele har et løbebånd

Et løbebånds bælte har en blødere overflade end asfalt eller grus, hvilket derfor hjælper dig med at undgå visse skader. Dette kan især være en fordel, hvis du er begynder og derfor ikke er specielt trænet endnu. Båndet kan fungere som en overgang til udendørsløb, da du i så fald selv kan kontrollere varigheden og intensiteten af din træning. Det vil også være markant lettere at få træningen til at passe ind i dit skema uden at skulle køre nogen steder. Du vil desuden være i stand til at måle lige præcist, hvor langt du har løbet.

Overvejelser ved købet af et løbebånd

Hvis dit mål er at forbedre din kredsløbskondition og at brænde kalorier, kan et løbebånd sagtens tilfredsstille dine behov. Er du en konkurrenceløber, kan et løbebånd hjælpe dig med at forberede dig til maraton og andre sådanne begivenheder. At indstille hældningen til 1 % til dine løb, hjælper dig med at gøre op for manglen på luftmodstand og terrænændringer, hvorved du kan simulere et udendørsløb.