Veganætter

Fra nyhederne

Sådan følger du din vægt med en badevægt

veje_motion_sundhed_
aa22

Hvis du ønsker at tabe dig, er det en god ide at have den bedste badevægt. Når du vil følge dit vægttab, er der mange ting du skal være opmærksom på for at få det mest optimale forløb. Der findes mange forskellige badevægte i mange forskellige kvaliteter og priser. Badevægte kan også have forskellige funktioner, for en vægt er ikke bare en vægt.

Hvad er det du måler på badevægten, når du skal tabe dig?

Som det altid har været, kan du selvfølgelig måle din vægt på en badevægt. Det der er i det er bare at din vægt ikke kun er én vægt. Kroppen består blandt andet af vand, knoglemasse, muskler og fedt. Nogle badevægte kan beregne din BMI. Nogle vægte kan måle din muskelmasse, fedtprocent og vandindhold.

På den måde kan du få en analyse af din krops sammensætning. Det er en rigtig god ide når du skal tabe dig. Nogle gange vil du nemlig, især i 2-3 uge, tage på i stedet for. Det skyldes at du når du træner opbygger muskler. Hvis du har en badevægt der kan lave en kropsanalyse, kan du se om det er muskler eller fedt du tager på eller taber.

veje_motion_sundhed_

Hvordan fungerer en badevægt med kropsanalyse?

Det første du skal gøre når du har fået vægten, er at du skal oprette en brugerprofil. Det kan variere lidt fra vægt til vægt hvilke input du skal lave. Nogle vægte kan tilgås fra en app, her kan du også lave profilen. Det mest normale er at du skal indtaste din højde, alder og køn.

Når du skal bruge vægten, skal du have bare fødder, da den sender en svag strøm igennem kroppen for at kunne aflæse kroppens opbygning. Der går mindre strøm igennem fedtet end musklerne. Det er fordi muskler indeholder meget mere vand. Når vægten har modtaget data, så kan den bruge dem til blandt andet fedtprocent og muskelmasse.

Hvilken badevægt skal du vælge?

Først skal du finde ud af hvilke funktioner du har behov for. Hvis du skal tabe dig, anbefales det at vægten som minimum kan aflæse din fedtprocent og også gerne muskelmasse. Der er meget variation i kvaliteten af vægtenes kropsanalyse. Det er derfor en god ide at se på tests eller brugernes bedømmelser.

veje_motion_sundhed_

Hvis du er interesseret i mere data, kan du se på hvilke værdier den kan måle og hvad du har brug for. Måske har du en stor familie hvor i alle sammen skal registreres på vægten, så er det vigtigt hvor mange brugere du kan oprette. Du kan også se på hvor præcis den er i forhold til andre vægte.

Det er som oftest en fordel hvis kropsanalysevægten har et håndtag, da det som regel vil gøre at den er mere præcis. Det er også en ide at undersøge om den kan kobles til med bluetooth og bruges sammen med en app. Det er også vigtigt at displayet er nemt at aflæse. Hvis du er meget stor, skal du også se på vægtens kapacitet, altså hvor mange kilo kan den måle til.