Veganætter

Fra nyhederne

Sådan introducerer i musik i jeres barns liv

Børn og opdragelse
aa22

Musik er en af de største kilder til glæde i ethvert menneskes liv. Musik er nemlig et universalt sprog på lige fod med det talte, men er faktisk i stand til at udtrykke mange følelser og sindstilstande, der undslipper ordene. Derfor er det også altid en fantastisk idé, at gøre musikken til en central del af vores børn liv og opdragelse – endda allerede før de bliver født. Læs videre her, og få et par gode tips til at indføre musikken i jeres barns opvækst.

musikere

Musikken begynder i maven

Det er efterhånden et accepteret faktum, at fostres mentale udvikling kan påvirkes af de vordende forældre på et tidligt tidspunkt. Og her spiller musik og sang en vigtig rolle. Uanset om det er mor eller far, så vil det være en rigtig god udviklingsmæssig byggesten for jeres ufødte barn, at i tager jer tid til at spille musik eller synge for fostret. Det skal selvfølgelig være noget passende musik – hold jer altså fra de mere aggressive musikstilarter, såsom metal. Vælg i stedet klassiske børnesange, og gerne med en smule rytme. Det er jo trods alt fostrets første møde med musikken, så det er med ikke at overvælde ham eller hende med lige fra startlinjen.  

Tag jeres lidt større børn til koncert

I den anden ende af spektret finder vi de lidt større børn, hvor man på mange måder kan sige spillerummet er en hel del større. For at pirre ved barnets musikalske nerver, så vil det være en god idé måske at tage til en mindre koncert sammen. Hvis dit barn allerede elsker at lytte til musik, så er det desuden langt nemmere at vælge koncert. I skal nemlig bare booke billetter til hans eller hendes yndligskunstner næste gang de afholder koncert på et af landets spillesteder. Dog kan det altid anbefales at starte blidt, hvis der er tale om barnets allerførste koncertoplevelse. Og her vil en koncert uden de helt store lysshows og scenografi nok være en langt bedre indførsel i livemusikkens verden.   

miniviolinist

Husk altid at synge

Husk at hvis i virkelig ønsker at jeres barn skal være musikalsk orienteret, så er noget af de bedste i kan gøre nemlig at synge. Sang er en social aktivitet, der kan gøres sammen som familie og er en fantastisk måde at give barnet en forståelse og værdsættelse af musikkens fantastiske verden.

Skab et legevenligt miljø

Sidst men ikke mindst er musik pr. definition kreativ og legende i dens natur. Men hvorfor stoppe der? giv derfor jeres barn kreative, smukke og legevenlige omgivelser, der kan stimulere hans/hendes kunstneriske åre. Sørg derfor for at gøre noget ud af børneværelset med masser af maling, rutchebaner og så selvfølgelig musikinstrumenter.