Veganætter

Fra nyhederne

Find din indre musiker – uanset alder

Dreng skriger i mikrofon
aa22

Går du og drømmer om at lære at spille guitar, klaver eller måske saxofon, så er det bare med at komme i gang. Musik er en af de ting, det aldrig er for sent at lære og så giver det samtidig ro i både krop og sjæl, når du sidder og fordyber dig i noder og toner. 

Det er langt de fleste af os, der i barndommen eller teenageårene har stiftet bekendtskab med et eller flere instrumenter, men ofte er livet senere kommet i vejen, og vi kommer fra det igen. For nogen er det helt ok og lysten til at spille dukker aldrig op igen, men for nogen vil den melde sig på et senere tidspunkt i livet og så er det med at slå til.

Saxofon på nodeark

Mærk efter

Er det bare en pludselig indskydelse, eller er det en tanke, der bliver ved med at vende tilbage og banke på? Under alle omstændigheder er det værd at mærke efter og forsøge at blive klogere på, hvor meget det fylder, og om det er et reelt ønske om at komme i gang med at spille igen eller om du blot mindes ’de gode gamle dage’. 

Finder du ud af, at du faktisk drømmer om at genoptage musikken, er det nu du skal i gang med at finde det rette instrument, finde ud af, om du ønsker undervisning og finde plads i skemaet og budgettet til din nye hobby.

Følg din passion

Det kan selvfølgelig være en stor udskrivning, hvis det er en Fender Stratocaster du forelsker dig i, for sådan en kommer du ikke til helt billigt. På samme måde koster langt de fleste instrumenter en pæn sum penge at få fingre i. 

Har du ikke pengene på din konto, kan du overveje at låne dem. Er du sikker på, at musikken er noget du kommer til at nyde i mange år frem, så er det helt rigtige instrument en god investering. Der findes rigtig mange hurtige lån på nettet, så du kan få finansieret dit instrument med det samme – bare husk altid at tænke før du låner og læse betingelserne grundigt igennem. På den måde undgår du ubehagelige overraskelser, når du skal til at afdrage på lånet.

mintgrøn Fender Stratocaster

Prøv dig frem

Hvad enten det er klaver, guitar eller saxofon du drømmer om at spille på, så er det vigtigt, at du finder det helt rigtige instrument, så du kommer bedst muligt fra start og får mest muligt ud af din musikoplevelse fra første dag. 

Det bedste du kan gøre, er at smutte en tur forbi den lokale musikbutik og kigge på udvalget. Mange steder har du endda også muligheden for at afprøve de forskellige modeller inden du køber, så du kan finde den helt rigtige. Det kan godt være det ikke lykkedes første gang, men bliv ved med at forsøge, for pludselig er den der og så ved du det bare.