Veganætter

Fra nyhederne

Læs mere om dab radio for at finde ud af hvad det er

Læs mere om dab radio for at finde ud af hvad det er
aa22

Det er ikke alle der lige er med på hvad dab radio er for noget, og hvis ikke du gør det, så gå på nettet og læs mere om dab radio for så kan det være, at der er noget at lære. Det er nemlig et koncept om radio der har været i gang i nogle år, og som ikke har sat sig helt fast, men som langsomt er på vej ind i befolkningen, som en erstatning til det gamle signal der kørte på FM. FM har nogle gode muligheder i at det er meget simpelt, og at der ikke skal meget til hverken at sende eller modtage signalerne, men der er også mange begrænsninger ved det, og nu har vi brugt mere eller mindre den samme teknologi til at høre radio med i omkring 100 år. Så skulle man synes, at der var basis for, at få fundet på noget nyt, der måske kunne noget mere, og som var lidt smartere.

Flere funktioner

Det er nemlig også lige hvad der er kommet i denne type radio. Der er for eksempel kommet mulighed for, at man kan sende flere kanaler på den samme frekvens, og det betyder, at det bliver betydeligt mere plads til kanaler, så der ikke behøver være den samme kamp om at få en frekvens at sende på. Især i de byer hvor der er mange kanaler, kan det være lidt af et problem, og derfor kommer dab til at være en god ting disse steder. Generelt kommer der til at være nogle fordele ved dab, som der ikke er at finde mange andre steder, og det er noget man kan have godt gavn af som forbruger. For eksempel vil det være nemmere at finde en radiokanal man har lyst til at lytte til, når man kører i bil, end det er med en gammeldags radio, hvor der ikke er nær så mange kanaler at vælge imellem.

Man skal have en ny radio

For at det kan fungere, er man dog nødt til at have fat i en ny radio, og det er selvfølgelig ikke lige hvad man havde ønsket sig, men det kan desværre ikke hjælpe noget, for det er en helt anden teknologi der er i gang med dab, hvor det er digital lyd i stedet for analog, og de muligheder man får med det, betyder altså også nogle ulemper i form af, at man skal have en ny radio der kan modtage dab. Det kan dog lade sig gøre at få både til hjemmet og til bilen, og det behøver ikke koste så mange penge heller, så det er en god mulighed især hvis du alligevel skal til at skifte radio, for så er der mange nye muligheder at få, uden at du kommer til at betale ret meget i merpris i forhold til hvis du skulle have haft en af de gamle radioer der bruger FM-signalet til at sende lyd rundt til folk.