Veganætter

Fra nyhederne

Drømmer du om at arbejde for en kulturorganisation?

publikum
aa22

Er din drøm at arbejde med kultur hos en større kulturorganisation? Det er fuldt forståeligt for et job i kultur og formidling kan være super spændende og begivenhedsrigt. Det er perfekt til dig, hvis du elsker at have mange bolde i luften og at der altid sker noget nyt. Det er sjældent at man kender sig i denne branche. Hvad end det er inde for teater, musik, kunst eller lignende, er der muligheder for at få erfaring der er værd at skrive på CV’et, hvis du selv tager initiativet.
Mange der drømmer om at arbejde med kultur, har højst sandsynligt arbejdet frivilligt i et kulturhenseende tidligere og er faldet for det den vej igennem. Det at arbejde frivilligt er klart et plus at have på sit CV. Hvis du er studerende, kan du overveje at melde dig ind i en studieforening eller blive aktiv i et studenterhus. Hvis du drømmer om musikbranchen, kan du forhøre dig hos de lokale spillesteder og de kunne bruge et ekstra sæt hænder og det samme gælder teater med mere.

team

Er du i gang med en videregående uddannelse?

Hvis du er studerende, med disse drømme, er det uden tvivl et plus at arbejde frivilligt eller komme i praktik hvis det er muligt, hos en virksomhed der har med kultur at gøre. Det vil give dig en bedre forståelse for, hvilke typer af arbejdsopgave du potentielt vil kunne få og være en afgørende faktor når der bliver set på dit CV til en mulig ansættelse.  Hvis du er studerende, er det vigtigt at du sørger for at melde dig ind i en A-kasse. Hvis du allerede nu ved, at du ønsker at ende i et job som leder, vil det være ideelt at melde sig ind i Ledernes A-kasse. Ledernes A-kasse er tværfaglig. De har fokus på lederansvar og vil kunne tilbyde dig karrierådgivning der kan være med til at bane vejen til dit drømmejob. Du får kyndig vejledning ud over den almindelige arbejdsløshedsforsikring. Hos Ledernes A-kasse kan du sparer med andre medlemmer og derved lære af andres erfaringer, samt dele dine egne. Det er meget utraditionelt at en A-kasse tilbyder dette, da det normalvis kun ses hos fagforeninger. Men her kan du få begge dele. Meld dig ind, når du når det sidste år af din uddannelse, så har du sikret dig selv bedst muligt, efter din uddannelse er endt.

 

Hvad er relevant på et godt CV?

 

Ud over dine tidligere ansættelser, er særligt frivilligt arbejde, praktik og foreningsaktiviteter værd at have med på dit CV. Hvad end du har været frivillig i dit lokale studenterhus eller et spillested, eller medlem af den lokale fodboldklub, kan det komme dig til gode på dit CV. Man ansætter ikke kun ud fra hvilken uddannelse du har bag dig, men også de personlige interesser som har givet dig erfaring med på vejen, som et studie ikke kan.  Hvis det er muligt at få en udtalelse med på vejen fra tidligere ansættelser eller fra en ansvarsperson i den forening du har været et aktivt og bidragende medlem, kan det være er stor plus at vedlægge som bilag når du søger en ledig stilling.

oversigt

Husk at have et billede på dit CV. Det er en god idé at have et godt billede af dig selv med en neutral baggrund, da dette ser mest professionelt ud. Du kan læse mere om hvordan du lavet et godt CV ved at klikke her.