Veganætter

Fra nyhederne

Kom ud og oplev byen uden din baby

forældre med deres baby
aa22

At blive forældre er som at træde ind i en helt ny verden. Det er en verden, som i høj grad er blød, tryg, kærlig og lukket sammen om sig selv. Det er langt fra løgn, når folk taler om, at man er midt i en babyboble i lang tid efter, at babyen er blevet født.

Nu er det babytøj, lege, madning og putning, der fylder. Det hele handler om at give sit barn en så tryg og kærlig hverdag som overhovedet muligt. Derfor tænker de færreste langt mere i de baner, man kan læse om her, end de gør i venner, fester og kulturoplevelser. 

sovende familie

Det er vigtigt at komme ud

De første måneder med babyen er sårbare, og der er det helt naturligt og normalt at lukke sig om sig selv og udelukkende fokusere på sin baby og sin lille nye familie. Men der kommer et tidspunkt, hvor isolationen langt fra er sjov længere.

For selvom man måske ikke tænker så meget over det, så tærer det på psyken at være lukket inde i et hus eller en lejlighed sammen med en baby og ens partner. Det er skønt, jatak, men det er også skønt at komme ud, få nye indtryk og så vende tilbage. Derfor er det vigtigt en gang imellem at komme ud.

Er det okay at få baby passet?

Det korte svar er at ja, selvfølgelig er det okay at få sin baby passet nogle enkelte aftener, imens man er ude. Babyen sover højst sandsynligt det meste af tiden, og venner eller familie vil helt sikkert gerne træde til som barnepiger.

Derfor er der selvfølgelig stadig nogle praktiske hensyn, som er vigtige at tage. For eksempel kan det være, at man stadig ammer. Det forkorter selvfølgelig de timer, man kan være ude. Her kan man med fordel pumpe ud inden, så der er reserver til babysitterne.

biografsnacks

Hvor tager man hen?

Det er fuldstændig op til én selv, hvor man tager hen, når man går ud. Det kan være, at et kort besøg hos vennerne er nok. Men det kan også være, at man virkelig har brug for, at der skal ske noget. Og så kan det være, at man skal ud i byen.

Det kan være til en koncert, en kunstudstilling eller en tur i biografen. Det kan også bare være at drikke drinks på en bar. Lige meget hvad, så vender man hjem med fornyet energi.