Veganætter

Fra nyhederne

Kom selv i gang med musikken

guitar
aa22

De fleste mennesker nyder musik. Musik og rytmer har været en fast bestanddel af det primitive liv, før vi blev moderniserede. I dag er musikken også allestedsnærværende. Om det er muzakken i elevatoren eller underlægningsmusikken til filmen i fjernsynet, så er musik overalt. Derfor ønsker mange også selv at komme i gang. Her er gode råd til, hvordan du selv kommer i gang med musikken.

Du bliver aldrig for gammel til at lære et musikinstrument

De fleste har forsøgt sig med at spille klaver eller violin, da de var børn. Forældre opfordrer også ofte deres børn til at begynde til musik. Det er dog langt fra alle, der holder fast i musikken, som de bliver ældre og får nye interesser.

Hvis du ærgrer dig over ikke at kunne spille musik, er der dog ingen grund til at holde dig tilbage. Du kan nemlig sagtens lære at spille på et musikinstrument, selvom du er voksen og ikke er i træning. Oveni høster du også alle fordelene ved at bevæge dig ud i musikkens verden.

noder

Spil musik og styrk din hjerne

Der er flere fordele at høste udover god underholdning og en ny evne, hvis du lærer et musikinstrument. Din hjernes særlige områder for motorik, kreativitet og følelser bliver aktiveret, når du lytter til musik. Når du selv spiller vil din koordination, fingersnilde og øre for musik ydermere udvikle sig.

Psykisk vil den koncentration, du finder ved musikken, være god dine for stressniveauer. Den ro, du skal have for at lære et musikinstrument at kende, vil automatisk gøre dig koncentreret og fokuseret på nuet.

Køb selv et instrument og kom i gang

Det er i dag let at komme i gang med at lære et instrument. Du kan købe en guitar lige her eller måske overveje, om et keyboard er noget for dig. Når du har et instrument, kan du enten lære at spille selv eller starte til undervisning.

Online kan du finde gode videoer, vejledninger og guides til, hvordan du lærer at spille på de mest udbredte instrumenter. Til undervisning vil du kunne få direkte feedback på dine evner og udvikling. Det er op til dig, hvordan du vil invitere musikken ind i din hverdag.