Veganætter

Fra nyhederne

Drømmer du om din egen vinkælder?

musik
aa22

Hvis du er en ægte vinelsker, der nyder synet af en god vinsamling, drømmer du med sikkerhed om at få en lækker vinkælder med den perfekte vinopbevaring i dit eget hjem. Hvis du allerede er i gang med at få samlet dig en god vinsamling, vil tanken om en lækker vinkælder sikkert vække din indre somalier på ingen tid. Forestil dig lækre vin på rad og række, i dit helt eget system.  Det hele handler om at vælge det rette rum og have det rette udstyr der kan kontrollere klimaet i det. En vinsamling kan være en formue værd i sidste ende og den bør behandles som de dyrebare dråber det rent faktisk er.

Vælg det rigtige rum til din vinsamling

En vinkælder behøver ikke at være hverken rummelig eller snorlige. Normalvis vil man stable flaskerne lodret i et kabinet hvilket kan skræddersyes efter rummet. Det største krav til det rum du vælger er at det skal være i et område, hvor der ikke er noget naturligt lys. Det naturlige lys kan nemlig ødelægge vinen, da lysstrålerne kan trænge igennem glasflaskerne. Dette er en af ​​grundene til, at en kælder er ideel som vinkælder.

Nogle foretrækker en lille men effektiv vinkælder, hvorimod andre ønsker en stor vinkælder med plads til at indrette det som man ønsker. Her handler det mest af alt om det stilistiske valg af udseende, materiale til hylderne og yderlige detaljer, der giver en lyst til at vise vinkælderen frem. Du kan indrette det lige som du vil, så længe vinen ligger sikkert og godt. Har du en stor kælder, hvor vinen kan få et rum for sig selv, kan du installere en glasvæg med dør, så du kan nyde synet mere uden at ændre på rummets klima med mere. Du kan med fordel installere noget lækkert lys, der gør oplevelsen af rummet endnu bedre.

 

Reguler temperatur og luftfugtighed for den optimale vinopbevaring

En god vinkælder bør kunne reguleres i både temperatur og luftfugtighed. Et vinkøleanlæg er en regulerende enhed, der både kan kontrollere temperaturen og fugtigheden i din vinkælder. Det kan variere fra vin til vin hvad den bedste temperatur er. Dog er det fælles for alle typer, at temperaturen bør være konstant lav. Det mest optimale er mellem 12 og 14°C. Derfor kan en vinkælder også blive for kold. Det er derfor vigtigt også at kunne varme rummet op. Det problem kan løses med en varmepumpe. Særligt om vinteren kan det blive aktuelt.

varmepumpe

 

Vinkøleskab med temperaturopdeling

Har du vin du ønsker at opbevare på en helt særlig temperatur. Det kunne være et køleskab med nedkølet hvidvid, klar til en varm sommerdag eller champagne til en helt særlig lejlighed, kan du overveje at inkludere et køleskab i din vinkælder. Hvis du vil have mest muligt ud af sådan et, vil det være ideelt at vælge et med 2 zoner. Det betyder at du har muligheden for at indstille to forskellige temperaturer alt efter hvilke vin du ønsker at opbevare.