Veganætter

Fra nyhederne

Skærer du tænder om natten? En bideskinne kan fjerne dit ubehag

hovedpine
aa22

Hvis du døjer med spændinger i kæben og hovedpine, kan det skyldes, at du skærer tænder om natten. Mange danskere bider ubevidst sammen eller skærer tænder om natten, og det kan give ubehagelige gener. Ofte viser det sig som spændinger og smerter i hoved og kæbe. Smerterne kan dog let kommes til livs med en simpel løsning: en bideskinne.

tandaftryk

Mange danskere lider af bruksisme

Du er ikke alene, hvis du oplever, at andre fortæller dig, at du skærer tænder om natten. Rigtig mange danskere lider nemlig ubevidst af bruksisme. Fordi det foregår ufrivilligt om natten, er du måske ikke klar over problemet, før du bliver for generet af smerterne. Din tandlæge kan også se på dine tænder, hvis du tygger sammen eller skærer tænder i løbet af natten.

Der er flere udløsende faktorer for bruksisme. Nogle mennesker er genetisk disponerede for at udvikle det, mens andre kan begynde grundet bestemte typer af medicin. Stress er dog den faktor, der for mange danskere giver spændinger og dermed bruksisme.

Med en bideskinne har du en effektiv og simpel løsning

Bruksisme opstår nemlig, når du ubevidst spænder op i kæben om natten. Det kan resultere i smerter fra den spændte kæbemuskulatur og hovedpine, når du vågner næste morgen. Hvis du vil spændingerne til livs, er en billig bideskinne en effektiv løsning. Den ligger sig mellem tænderne som en barriere, så du netop ikke kan tygge sammen eller gnide tænderne mod hinanden. Det er dog vigtigt, at du husker at anvende din bideskinne hver nat, hvis du skal komme smerter og ubehag helt til livs.

tandklinik

Husk at bruge din skinne om natten

Når løsningen på bruksisme er så simpelt, så er det også vigtigt, at du anvender din bideskinne om natten. Det er derfor en god ide at have faste vaner omkring sengetid og have bideskinnen til at ligge på natbordet. Du vil nemlig vende tilbage til morgenlige gener, hvis ikke skinnen tager trykket fra dine tænders natlige arbejde. Derudover bør du sørge for at børste og vaske din bideskinne regelmæssigt, så den ikke giver grobund for bakterier og andet, der kan angribe tænder og mund.

Køb dine bideskinne online billigt

En bideskinne er også ofte din tandlæges første løsning på problemet, hvis de opdager du skærer tænder, mens du sidder i tandlægestolen. Det kan dog godt blive dyrt, hvis du skal have lavet en skinne hos din tandlæge. Oftest vil du nemlig skulle til flere konsultationer, før du kan få en skinne med hjem. Du kan derfor gå online og finde en billig bideskinne, så du har råd til at skifte dem ud, når de er slidt ned.