Veganætter

Fra nyhederne

Sommerens festivaler ligger foran os

Kat der spiser
aa22

Der er meget at glæde sig til den kommende sommer, der bliver gang i den over det ganske land, og med al sandsynlighed også i udlandet, så der bliver god mulighed for at give den gas.

Men hvis du ikke er til at ligge i telt og feste i dagevis, så er det absolut en mulighed at du deltager i koncerter som der også er en del gode tilbud på.

Kat der drikker

 

Når du tager ud – så husk lige en ting

 

Hvis du tager ud, muligvis i flere dage i træk, så hav gerne en tanke på dit kæledyr, hvis nu du holder kat, så ved du at det er et meget selvstændigt dyr, og kan klare sig selv forholdsvis længe, men du bør alligevel lige træffe foranstaltninger for at sikre dyret.

Når katte lever ude i naturen, så er de bygget til at fange deres bytte og leve af det, hvor deres diæt normalt består af mindre fugle og gravere, primært mus. Naturligvis vil en vildkat fortære det som mennesker sætter ud til dem, som normalt vil være mad fra dåser eller den hjemmelavede variant.

I modsætning til en del andre dyr, så kan katte ikke leve uden kød, det skal være en andel af kosten der ligger omkring 20%.

Hvis du holder kat i hjemmet, så skal du huske at kosten skal være en stor del af protein og fedt, og en langt mindre grad af kulhydrater.

 

En kat som kæledyr

 

Den rigtige kost og ernæring generelt er lige så vigtigt for en kat som det er for et menneske. Katte er et rovdyr der grundlæggende er bygget til at fortære fedt og protein, hvilket betyder, at de helst skal have kød for at få dækket deres behov.

Når katten ikke er ude i det fri og lever som vild, så vil det den fanger udenfor være en sekundær kilde til mad, hvor den primære kilde til ernæring vil være det foder du som ejer giver den.

Katten vil normalt have sin gang i køkkenet, og det kan være fristende at give katten det mad du selv spiser, dog skal du huske at der er en del fødevarer katten ikke kan tåle, hvor der i flæng kan nævnes – løg, salt, chokolade, koffein og alkohol er blandt de ting katten ikke kan tåle.

Dog kan du med fordel fodre katten med forskellige former for råt kød, det kan være kylling, forskellige former for fisk, oksekød.

Festival

 

Vælg det rigtige til din kat

 

Som de fleste andre katteejere, så giver de fleste mennesker deres kat mad fra enten dåse eller tørfoder, men som alternativ kan du også vælge at fodre katten med råt kød.

Vådfoder har den fordel, at det både tilfører dyret væske og hjælper til fordøjelsen. Det rå foder, der også kaldes for BARF, som er en betegnelse der dækker over den mest autentiske kost katten kan få.